Omul Gabriel Comanescu

Gabriel Valentin Comanescu Omul

Gabriel Comanescu este unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Romania. Averea sa l-a propulsat in Top 500 realizat de Forbes pentru categoria “Miliardari romani” inca din 2009 si in Top 300 al Revistei Capital, unde ocupa locul 6. Este cunoscut ca un bun intreprinzator si are in sange strategia de lider.

Combina cu succes vasta experienta in industria de servicii petroliere si gaze cu abilitatile manageriale pe care le-a dobandit de-a lungul vietii. S-a remarcat si prin proiectele de caritate si lucrarile sociale prin care a sprijinit domeniile sanatatii si ale educatiei din tara.

Gabriel Comanescu s-a nascut pe 31 august 1967 in comunca Doicesti, din judetul Dambovita, in Muntenia, si este un familist convins. Sotia lui este medic stomatolog si au impreuna doi copii. Este absolvent al Academiei Navale Mircea cel Batran din Constanta, Facultatea de Inginerie Electromecanica Navala.

Omul de afaceri are experienta in domeniul extractiei petrolului si gazelor naturale, ceea ce l-a facut actionar majoritar al Grup Servicii Petroliere (GSP), pe care l-a dus peste hotare, la nivelul de foraje petroliere.

Cariera sa a inceput in anul 1989, cand a devenit inginer electromecanic in cadrul ROMLINE S.A. Si-a pastrat aceasta functie pana in 1992, cand a devenit director executiv al RPT OIL S.R.L. In anul 1999 achizitioneaza Foserco SA, o companie de foraj naval cu 50 de ani de experienta in tari precum Egipt, Irak, Libia si Romania.

In 2001 Gabriel Comanescu avea sa castige licitatia pentru uzina 1 Mai din Ploiesti, devenind Upetrom – 1 Mai. Doi ani mai tarziu, acesta infiinteaza Grup Servicii Petroliere cu sediul in Constanta. In 2005, Comanescu a înființat Grupul Upetrom, un grup integrat de companii Upetrom Group cu activități de foraj și construcție offshore, servicii de intervenție în puțuri, construcții hidrotehnice, instruire, inginerie, transport maritim, producție de echipamente petroliere.

Astăzi, Grupul Upetrom are peste 3.000 de angajați și operează la nivel mondial cu reprezentanțe în multe țări. Grup Servicii Petroliere și Upetrom-1 Mai sunt companiile emblematice ale Grupului Upetrom.

A ajutat Upetrom sa isi ridice cifra de afaceri la peste 400 de milioane de euro in doar trei ani si in tot atat timp sa primeasca din partea Agentiei Europene pentru Siguranta Maritima (EMSA) premiu pentru capacitatea de reactie la poluarea cu hidrocarburi din Marea Neagra, de-a lungul fontierei Uniunii Europene.

In 2013 a fost ales vicepresedintele Comitetului National Roman al Consiliului Mondial al Energiei, iar un an mai tarziu devine vicepresedintele Asociatiei Exportatorilor din Romania (AREX)

In prezent, Gabriel Comanescu este proprietarul GSP Holding (fostul grup Upetrom) si presedinte CEO al Grup Servicii Petroliere.